Zoekwoord typen

Heb je dat ook dat je heel veel klikken krijgt, maar dat je verkopen of aanvragen achter blijven? Dat kan er op duiden dat je veel niet relevant verkeer krijgt. De meest voor de hand liggende optie is dat je zoekwoorden niet goed ingezet worden.

Google heeft 5 manieren waarop ze je zoekwoorden in kunnen zetten. Je moet Google alleen wel vertellen op welke manier jij dat wil. Dit doe je door gebruik te maken van zoekwoord typen.

Hoe werken de zoekwoord typen

Het onderstaande schema legt je heel eenvoudig uit hoe zoekwoord typen werken.

Zoekwoord typen

Je ziet dus dat elk zoekwoord type op een andere manier ingezet wordt door Google. Door hier op de juise manier mee om te gaan kun je veel onnodige kliks voorkomen, en dus een heleboel geld besparen.

Wat goed is om te weten is dat Google voorang geeft aan exacte zoekwoorden tov woordgroepen, en woordgroepen op aangepast breed enz…

De zoekwoord typen kun je direct invoeren als je je zoekwoord invult. Dit doe je door de tekens door de zoekwoord typen te gebruiken.

  • [ ] voor exact
  • ” ” voor zinsdeel
  • + voor aangepast breed
  • en niets voor breed.

Je kunt de zoekwoord typen ook achteraf aanpassen door op het zoekwoord te klikken. Je krijgt dan achter het zoekwoord een drop-down menu om het type in te stellen.